• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

CODA presenteert interactief programma Europese Verkiezingen

CODA Apeldoorn en Europe Direct Apeldoorn houden in mei een informatief en interactief programma rond de Europese Verkiezingen op 23 mei. Want we mogen weer stemmen. Maar waarop? En hoe belangrijk is dat?

Er zijn verschillende lezingen. Donderdag 16 mei bijvoorbeeld. Dan bespreekt Liane Visser ’t Hof, voormalig projectleider Europese onderwijsprojecten, in een interactieve lezing wat onze invloed kan zijn op de Europese politiek. Deze lezing met informatie, korte filmpjes, een quiz, vragen en discussie, laat de kiezer goed voorbereid naar de Europese stembus gaan.

CODA is op 23 mei stemlocatie voor de Europese Verkiezingen. In samenwerking met de gemeente Apeldoorn organiseert CODA op de verkiezingsavond een debat; een panel van onder andere lokale ondernemers en politici gaat met elkaar en met belangstellenden in gesprek over het belang van de EU in de regio. Voorafgaand aan de verkiezingsavond vindt een deel van de Politieke Markt van de gemeenteraad plaats in CODA. Het volledige programma staat op: EU Verkiezingen.

CODA staat als cultuurhuis midden in de samenleving en maakt deel uit van het Europe Direct Informatienetwerk, een netwerk dat burgers informeert over instellingen, wetgeving, beleid en programma’s van de Europese Unie. Om het belang van de Europese verkiezingen lokaal en regionaal onder de aandacht te brengen organiseert CODA samen met diverse partners het programma in mei.

Naast dit openbare programma is er tevens een besloten, educatief programma op een aantal middelbare scholen in Apeldoorn om leerlingen te laten deelnemen aan het debat rond de EU en Europa. Het CODA programma sluit aan bij de Europese campagne die het belang van stemmen bij de verkiezingen centraal stelt: ik stem deze keer.

Het CODA programma rond de Europese Verkiezingen wordt mede mogelijk gemaakt door de Gelre Association International, het Neios (Netwerk Europese en Internationale Oriëntatie), de gemeente Apeldoorn en Europe Direct Apeldoorn.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn