RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Celstraf voor brute overval op voormalige huurbaas (78)

BEEKBERGEN - Twee mannen zijn veroordeeld voor een woningoverval eind vorig jaar, waarbij het 78-jarige slachtoffer is mishandeld. De vrouw uit Beekbergen is de voormalige huurbaas van één van de daders.

Bij de overval deed het slachtoffer haar voordeur open nadat er op haar ramen was geklopt. De toen 17-jarige jongen uit Ermelo aan de deur zei dat hij zijn hond kwijt was, waarna een 46-jarige man uit de gemeente Apeldoorn met gezichtsbedekking binnenstormde.

Geschopt en vastgebonden

Na een worsteling in de hal en woonkamer, kwam het slachtoffer op haar buik op de grond terecht. Zij is door het duo geschopt en vastgebonden met tie-wraps en ducttape. Ook werden haar ogen en mond afgeplakt met tape. 

De daders maakten zeker 5000 euro en een mobiele telefoon buit. De jongste van de twee heeft de overval bekend, maar de ander ontkent iedere betrokkenheid. De rechtbank acht echter bewezen dat hij de overval op zijn voormalige huurbaas heeft gepleegd. 

'Kwetsbare minderjarige'

De 46-jarige man moet zes jaar de cel in, een jaar meer dan de officier van justitie eiste. De man voerde volgens de rechtbank een vooropgezet plan uit waarbij hij een kwetsbare minderjarige inzette om te helpen met de overval. Het wordt beide daders kwalijk genomen dat het slachtoffer vastgebonden en in hulpeloze toestand is achtergelaten. Een 'laffe daad', noemde de officier van justitie het eerder.

De inmiddels 18-jarige dader krijgt 7 maanden jeugddetentie (waarvan 6 maanden voorwaardelijk) en een taakstraf van 200 uur. Ook moet hij binnen een gesloten inrichting verblijven en maximaal 1 jaar een enkelband dragen. Behalve voor de overval is hij ook veroordeeld voor een poging tot diefstal van een bromfiets.

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn