• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Cel voor corrupte politieman in zaak rond Apeldoornse kerk

APELDOORN - Een politieman van het korps Noord-Holland is veroordeeld tot een halfjaar cel, waarvan 163 dagen voorwaardelijk. Hij schond zijn ambtsgeheim en observeerde in zijn vrije tijd twee oud-leden van een kerk in Apeldoorn.

De 60-jarige Max Z. uit Heiloo schaduwde tegen betaling van 50 euro per uur de twee mannen in Apeldoorn. Die zijn verbonden aan de orthodox-christelijke geloofsgemeenschap Noorse Broeders.

Een van de twee mannen is de voormalige penningmeester van het kerkgenootschap. Hij wordt verdacht van verduistering van miljoenen euro's van de kerk. Onder de auto van een van hen werd een baken geplaatst. Een paar dagen later werd een van de twee slachtoffers op klaarlichte dag in Apeldoorn overvallen en van zijn laptop beroofd.

Informatie doorgespeeld

Z. verstrekte ook herhaaldelijk informatie uit politiedossiers aan zijn zwager. Daaraan verdiende hij niets, concludeert de rechtbank in Zwolle. Hij zat al zeventien dagen in voorarrest en hoeft niet opnieuw de cel in. Na veertig jaar in dienst als politieman dreigt voor hem ontslag. Daaruit blijkt al dat de zaak voor hem grote gevolgen heeft, aldus de rechtbank. Ook rekenen de rechters mee dat hij met zijn handelen geen politiemensen in gevaar heeft gebracht.

Opdrachtgever

Opdrachtgever Elias B. (53) uit IJmuiden is veroordeeld tot een halfjaar cel waarvan vier maanden voorwaardelijk voor 'actieve omkoping'. De rechtbank sprak van 'eigenrichting'. Over de reden van zijn opdracht zwijgt hij. Tegen de agent was anderhalf jaar cel geëist, tegen zijn opdrachtgever acht maanden.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn