RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Casting muziektheatervoorstelling Orpheus is rond

Bas Keijzer, Nazanin Taheri en Jelmer de Groot nemen de bezoekers in september mee in het Apeldoornse verhaal achter de fabrieksfaçade van de zachte babyverzorgingsproducten van Zwitsal. Zij spelen dan in 'Zalf & Papaver', een eigen muziektheatervoorstelling van Orpheus. 

Mirjam Barendregt, directeur Orpheus:,,Eindelijk kunnen we de namen delen van onze sterrencast. Zij gaan samen met musici, lokale spelers en onder de bezielende leiding van onze regisseur Annechien Koerselman de verhalen uit de oude Zwitsalfabriek tot leven brengen. Ik kijk er enorm naar uit en ik hoop dat heel Apeldoorn komt kijken.''

De onthullende muziektheatervoorstelling Zalf & Papaver zet een verborgen Apeldoorns verhaal vol in de spotlights. Waar vrouwelijke fabrieksmedewerkers dagelijks aan de lopende band fris ruikende zalven inpakken, verdwijnen hun mannelijke collega’s achter de gesloten deuren van de chemische afdeling. Daar waar uit papaver ruwe opium werd gewonnen.

Lokale spelers

Concept, tekst en regie is in handen van Annechien Koerselman en muzikaal leider is componist en pianist Julian Schneemann. Samen met Yanna Pelser (viool), Jawa Manla (ud), Sinan Arat (ney), Bram Wassink (contrabas) en Jeroen Batterink (drums) vormt hij het ensemble Caravan. De cast wordt gecompleteerd door 11 lokale spelers, waarvan de namen al eerder bekend werden gemaakt.

De première van Zalf & Papaver is op zaterdag 7 september in Orpheus, daarna worden in Orpheus nog zes voorstellingen gespeeld en de laatste twee speeldata, 20 en 21 september, is deze productie te zien in De Meervaart in Amsterdam.

Tickets

Zalf & Papaver wordt financieel ondersteund door bijdragen van Fonds Podiumkunsten, Frank van der Walfonds en de provincie Gelderland en is mede mogelijk gemaakt door de samenwerkende gemeenten Apeldoorn, Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen. Tickets voor Zalf & Papaver zijn te koop via orpheus.nl.

Vanaf zaterdag 2 maart zie je in Voor nu en Later op het YouTubekanaal van RTV Apeldoorn de primeur van de teaser van Zalf & Papaver. 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn