RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

CAI Beekbergen krijgt O-status en stelt zich kandidaat voor het WK tweespannen

De menwedstrijden in Beekbergen zijn al enkele decennia populair bij de internationale deelnemers. Na de succesvolle 33e editie in 2022 werkt de organisatie verder aan een meerjarenplan om de wedstrijd naar een nog hoger niveau te tillen. Naast de wereldbekerkwalificatie voor vierspannen komt er in 2023 ook een landenwedstrijd.

Het organisatieteam wil onder meer de infrastructuur en de hindernissen naar een hoger plan tillen. Dat gaat de komende editie al gebeuren, want dan krijgt de wedstrijd een CAIO-viersterrenstatus voor de vierspannen. Dat is het hoogste niveau van een internationale vierspanwedstrijd, waarbij naast de individuele titelstrijd ook landenteams om de hoogste eer strijden. Een land mag maar één CAIO per jaar organiseren.

Oud-wereldkampioene

Naast vierspannen kent Beekbergen altijd een groot deelnemersveld bij de tweespannen. Dat is niet voor niets, want gastvrouw en organisator Mieke van Tergouw is oud-wereldkampioene tweespannen en was jarenlang een vaste waarde in het Nederlands team.

Nu zij zelf niet meer actief is in de wedstrijdsport vindt ze de tijd rijp om een wereldkampioenschap in haar favoriete discipline te organiseren. ,,Ieder jaar weer vragen mensen aan mij of wij hier niet eens een wereldkampioenschap kunnen organiseren. Het is dus tijd dat we het gaan doen”, aldus van Tergouw.

Het CAIO4* in Beekbergen is van 27 tot en met 30 juli 2023. Behalve de internationale wedstrijden strijden de Nederlandse vierspanmenners en de paramenners om het Nederlands kampioenschap. Zoals alle voorgaande jaren is de entree ook tijdens de 34e editie gratis.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn