RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Busje komt zo

APELDOORN - De medewerkers en vrijwilligers van de Dierenbescherming zetten zich elke dag opnieuw in om dieren te redden, op te vangen en te beschermen. Zij doen dit met liefde, maar kunnen dit alleen blijven doen met de steun van leden, donateurs en gulle gevers. In de week van 29 september tot en met 5 oktober vraagt de organisatie opnieuw om steun tijdens de jaarlijkse collecteweek. Duizenden vrijwilligers gaan dan met de collectebus langs de deuren voor uw bijdrage. 

Wij leven in Nederland met miljoenen dieren. Huisdieren en wilde dieren maar ook alles wat daartussen in zit. Een dier heeft geen stem, een dier heeft wel klauwen, maar zij komen desondanks nog steeds in de verdrukking. De dierenbescherming helpt niet alleen de slachtoffers van mishandeling maar helpt u ook als uw, geliefde, kat of hond is aangereden. Sommige gevallen zijn zo afschuwelijk dat je nekharen er overeind van gaan staan. Maar gelukkig kunnen deze schatjes op de hulp van de dierenbescherming rekenen.

De collectanten van de stichting gaan weer door weer en wind langs de deuren om geld op te halen. Het goede werk dat zij doen kan niet blijven zonder de steun van andere dierenliefhebbers. Om jou een hele kleine impressie te geven van de kosten die er gemaakt worden. Wanneer een dierenambulance uitrijdt naar een kat die bij het grofvuil wordt gezet, vorige week nog gebeurd, of een brandend konijn kost deze rit €50,- en de opvang van dit weerloze beestje kom al gauw op €20,- per dag. Om dit te kunnen bekostigen vraagt de dierenwelzijnsorganisatie om uw financiële bijdrage. De collecte is elk jaar rond Werelddierendag. Vandaag komt Carmen Silos ook in ons radioprogramma ‘De Matinee.’ Vertellen over het werk dat zij doen. Voor meer informatie kunt ook u terecht op www.dierenbescherming.nl.

Muziek tip van de redactie: www.youtube.com/watch?v=vhgfF2YY_zY 

Laten we afsluiten met een citaat van de Duitse filosoof A. Schopenhauer ‘Medelijden met dieren hangt met de goedheid van het karakter zó nauw samen, dat men gerust beweren kan: wie wreed is tegenover dieren, kan geen goed mens zijn.’

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn