RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Bureau West 8 wint de verkiezing voor het Plein van de Stad

Het ontwerp De Markthal van ontwerpbureau Bureau West 8 voor de herinrichting van het Apeldoornse marktplein is de winnaar van de verkiezing ‘Plein van de Stad’.  Ondanks de slechte weersomstandigheden hadden zich zo´n 100 tot 150 Apeldoorners op het marktplein verzameld en waren zo getuige van de bekendmaking van de uitslag. Om half 5 was het zover; wethouder Sandmann zette met een druk op de knop de bekendmaking in gang. Het aftelmoment werd enthousiast mee geroepen door de samengekomen Apeldoorners. Toen het gekozen ontwerp van WEST 8 werd geprojecteerd, klonk deels instemming met deze uitkomst. Anderen waren teleurgesteld dat hun eigen keus de eindstreep niet had gehaald. Met een verschil van ruim 250 stemmen was Bureau West (met 35%) de winnaar. Hans Menke van het Architectuurcentrum Bouwhuis kon zich wel in de keuze vinden: „De markthal genereert de meeste dynamiek”.

Na de bekendmaking kreeg wethouder Sandmann van Aleid Klein Middelink nog een quilt als aandenken aan deze gebeurtenis. Zij had het beeldmerk van het Plein van de Stad op kunstzinnige wijze in deze quilt uitgebeeld. De quilt zal een prominente plek krijgen in het nieuwe stadhuis. Voor iedereen was er een drankje en een hapje. De muzikale omlijsting lag in de handen van de jonge zangeres Pip uit Gouda, die met haar spel de juiste sfeer wist te creëren.

Sinds 6 december, de dag waarop de 4 ontwerpen werden gepresenteerd aan de Apeldoornse bevolking, kon iedere Apeldoornse ingezetene van zes jaar en ouder zijn stem kunnen uitbrengen op zijn of haar favoriete ontwerp. Dit kon tot en met 17 december, de gemeente was blij verrast met het grote aantal uitgebrachte stemmen. Met 25.330 stemmen overtrof dit in ruime mate de verwachtingen.

De realisatie van het gewonnen ontwerp heeft als verwachte einddatum het jaar 2020.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn