RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Brief van de burgemeester aan alle inwoners van de gemeente Apeldoorn

APELDOORN - Nu we weer wat meer bewegingsvrijheid krijgen, heb ik er, als uw burgemeester, behoefte aan een paar dingen met u te delen. En u tot slot een vraag te stellen.

Op de eerste plaats:
Het is fijn dat er weer wat meer kan en mag. Het is niet meer ‘blijf thuis’, maar ‘vermijd drukte’. Behalve fijn, is dat ook spannend. Want het corona-virus is er nog. Als we ons al te enthousiast in de zomer storten, kan het zo weer de kop opsteken. Ik houd mijn hart echt vast als dat gebeurt. Het zorgpersoneel is nog steeds overbelast, de ondernemers hebben hun omzet nog niet op peil, de eenzaamheid onder ouderen en alleenstaanden is nog niet verdreven, het verdriet om de overledenen is nog niet geheeld. Een tweede uitbraak en een tweede lockdown kunnen we met zijn allen echt niet gebruiken.

Regel-moe, maar het corona-virus is er nog.
Dit wordt dan ook de uitdaging deze zomer: genieten van onze herwonnen vrijheid en tegelijkertijd alert blijven. Ontspannen vakantie vieren en tegelijkertijd bewust zijn van wat we doen.

Ik weet het: veel mensen zijn het zat, regel-moe. De afgelopen weken was merkbaar dat al die maatregelen soms irritatie opwekken en op onbegrip stuiten: waarom mag het ene niet en het andere wel? En: is het nog wel zo nodig, het gaat toch goed? En nu weer deze brief, alweer over corona... Het is veel, en het is vermoeiend. Maar er zit niets anders op. Alleen als we samen volhouden, voorkomen we een nieuwe uitbraak van het virus. Dáár doen we het allemaal voor.

Dan, tot slot mijn vraag aan u:
Wat heeft u van mij of van de gemeente nog meer nodig om dit vol te houden? Waar heeft u behoefte aan? Laat het ons weten. Ik kan u niet beloven dat we alles kunnen doen, maar uw idee kan ons wel helpen om bijvoorbeeld maatregelen aan te passen of aan te vullen of iets anders te doen waar we nog niet aan gedacht hebben. U kunt uw idee sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn.

Ik wens u een heel fijne zomer! Dank voor uw tijd en aandacht.

Met vriendelijke groet,
Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn

Voor de gehele inhoud van de brief aan inwoners, ondernemers en toeristen van de burgermeester zie HIER

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn