RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Boze boeren weer op pad, tientallen trekkers langs de weg

APELDOORN - Boze boeren protesteerden dinsdag aan het einde van de middag weer op verschillende plekken in de provincie. Er kwamen meldingen binnen uit onder meer Apeldoorn, Arnhem en Winterswijk.

In Apeldoorn parkeerden boeren hun trekker in de buurt van De Naald. Ze uitten op deze manier hun ongenoegen over kabinetsmaatregelen om de stikstofuitstoot terug te dringen.

In de berm langs de kant van de weg en in de middenberm stonden vele tientallen trekkers, de vlaggen van Farmers Defence Force wapperden in de wind. Op de trekkers zaten boeren die met deze zogenoemde flashmob duidelijk wilden maken dat zij er nog altijd zijn en dat ze ook nog steeds boos zijn. 

Publieksvriendelijk 

In de afgelopen dagen reden de boeren al door Gelderland om onaangekondigd op te duiken en zich zichtbaar langs wegen en op bruggen te positioneren. Het moeten publieksvriendelijke acties zijn, laat een woordvoerder weten. Om de aandacht weer te vestigen op hun problemen. 

Afbeelding
Protesten in Apeldoorn. Foto: Omroep Gelderland

Maar de drukke locatie waar de boeren dinsdag rond 16.30 uur verzamelden laat ook zien dat de boeren in staat zijn het verkeer rond Apeldoorn stil te leggen, mochten ze het willen. In de afgelopen periode lieten ze al zien dit te kunnen en ook te doen. 

De actie in Apeldoorn zorgde niet voor vertraging, maar trok wel bekijks. 

Acties in Arnhem en de Achterhoek

In Arnhem stond een tiental trekkers langs de Pleijroute. Ook op diverse plekken in de Achterhoek waren er dinsdagmiddag acties van boeren. Er kwamen meldingen binnen vanuit Aalten, Ruurlo, Groenlo, Lichtenvoorde en Winterswijk.

In Winterswijk verzamelden boeren zich in groten getale bij de rotonde van de N318, waar de Rondweg Zuid en West samenkomen. Het verkeer liep daardoor vertraging op.

Afbeelding
Protesten in Winterwijk. Foto: Omroep Gelderland

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn