RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Bouwbedrijf Slokker erkent fouten prefabhuizen

Huizenbouwer Slokker Innovate erkent dat er fouten zijn gemaakt bij zogenoemde prefabhuizen. 'We hebben dingen fout gedaan', zegt Jan Dijs, directeur bij Slokker Beheer. De huizen staan ook in Gelderland, onder meer op het Enkaterrein in Ede.

Slokker kreeg te maken met een klachtenstroom over hun kant-en-klare woningen. Bewoners hadden bijvoorbeeld scheuren in de muren, last van lekkages en verzakte vloeren, stelde de Gelderlander vorige week. ‘We hebben dat gewoon niet goed gedaan.’ Kopers hadden veel sneller geholpen moeten worden, erkent de directeur van het bouwbedrijf nu.

Overigens is er volgens Dijs in bouwkundig opzicht en qua veiligheid niks mis met hun huizenconcept, waarbij woningen binnen een dag in elkaar worden gezet. ‘De klachten zijn meestal esthetisch van aard’, stelt hij. Van verzakking kan volgens hem geen sprake zijn. ‘We zien wel dat vloeren ten opzichte van elkaar werken. Dat geeft schade aan die moderne pvc-vloeren die sommige bewoners hebben.’

Honderden woningen gebouwd

Volgens Cobouw zijn er de afgelopen tijd enkele honderden prefabwoningen door Slokker gebouwd. Ze staan onder meer in Apeldoorn, Ede en Culemborg. Bij hoeveel woningen er fouten zijn gemaakt, kan Dijs nog niet zeggen. Het bedrijf inventariseert de aantallen en neemt daarvoor contact op met bewoners. ‘Daarna maken we een plan’, zegt de directeur. ‘Als er maatregelen nodig zijn, zullen we de woningen aanpassen.’

Zie ook: D66 wil actie gemeente: 'Huizen Enkaterrein Ede hebben forse gebreken'

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn