RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Boomsieraad terug in Sprengenpark

APELDOORN - Het kunstwerk “Boomsieraad” keert maandag 9 september terug op zijn oude plek in het Sprengenpark. Toen het kunstwerk in september 2017 werd gestolen is kunstenares Maria Roosen gaan werken aan een replica.

Na het winnen van de ‘Wilhelminaring’ –een oeuvreprijs voor beeldende kunstenaars- in 2006, is Roosen aan dit juweeltje gaan werken. Waarna het kunstwerk van 60 kilo in 2008 de boom in werd gehesen. Eerder dit jaar werden er door een Apeldoornse visser enkele onderdelen van het beeld uit het kanaal gehengeld. Deze onderdelen zijn hergebruikt in het nieuwe kunstwerk.

Wethouder Cziesso (Cultuur) ): “Ik ben blij dat het kunstwerk weer terugkeert waar het hoort, namelijk in de openbare ruimte, waar iedereen er naar kan kijken, ervan kan genieten of er over in gesprek kan gaan. Want dat is waar kunst voor bedoeld is.“

Morgenavond besteedt RTV Apeldoorn op TV aandacht aan deze gebeurtenis.  

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn