RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Boeren vieren overwinningsfeest na afblazen veevoermaatregel

APELDOORN - Een grote groep boeren viert vrijdagavond een overwinningsfeest als reactie op het afblazen van de veevoermaatregel. Het feest wordt gehouden in de omgeving van Apeldoorn. De exacte locatie blijft geheim.

Donderdag maakte landbouwminister Carola Schouten bekend dat de veevoermaatregel van tafel ging. "Schouten heeft een nederlaag geleden. Ze heeft iets aangekondigd wat ze niet heeft kunnen waarmaken", zegt boer Willeam Schoonhoven van Farmers Defence Force. 

"We zijn er nog lang niet, maar we hopen dat de minister nu eerst met ons in gesprek gaat voordat ze opnieuw dingen wil aankondigen. Ik denk dat het de laatste keer is dat ze bakzeil kan halen", aldus Schoonhoven.

Complete avond met sprekers

Het wordt volgens de boer een complete avond met sprekers en eten. Ook gaan de boeren met de trekkers een symbool maken. Hoe dat er precies gaat uitzien is nog niet bekend. 

Er is ruimte voor maximaal 250 mensen. "In principe zitten we vol. Wij zijn gestopt met de aanmeldingen", gaat Schoonhoven verder. "Er kunnen namelijk maar 250 mensen komen in verband met de coronamaatregelen. We houden ons daar ook streng aan."

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn