RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Boa's loeren vanuit bosjes op dieven van 14 kettingzagen

HOENDERLOO - Uit een loods op Nationaal Park de Hoge Veluwe zijn dit weekend veertien kettingzagen en een hogedrukreiniger gestolen. De politie kon een dag later twee mannen uit Arnhem aanhouden. Maar daar was wel een bijzondere actie voor nodig.

De diefstal gebeurde van zaterdag op zondagnacht uit een loods bij Hoenderloo. Een deel van de buit werd zondagmiddag teruggevonden op de plek waar ze een hek hadden doorgeknipt. Wijkagenten vermoedden dat de dieven de buit daar tijdelijk hadden achtergelaten om op een later moment alsnog op te halen.

De buit werd vanaf dat moment in de gaten gehouden door boa’s die in de bosjes lagen. Op een nabijgelegen brandweerkazerne stonden agenten standby om de boa's te assisteren.

Dubbel pech

Het wachten van de boa’s en de politie werd vannacht rond 01.45 uur beloond. Op dat moment kwam er een auto aanrijden om de achtergelaten spullen in te laden. Even later kon de politie de auto aan de kant zetten en de verdachten aanhouden.

De rest van de buit werd teruggevonden in een kelderbox van een van de verdachten. De bestuurder van de auto moest ook zijn rijbewijs inleveren omdat hij 160 reed waar 80 is toegestaan.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn