RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Bijzonder project in de prijzen: Syrische vrouwen aan de slag in de zorg

APELDOORN - Mensen met een migratieachtergrond die aan de slag willen in de maatschappij, stuiten nog vaak op problemen. Zorggroep Apeldoorn begon daarom een project dat 75 Syrische vrouwen de kans biedt op een baan in de zorg. Dat project geldt nu als voorbeeld voor veel andere gemeentes.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

In de ouderenzorg is het lastig om aan personeel komen. Het is niet eenvoudig dat tekort met mensen met een migratieachtergrond op te vullen. "Je ziet wel dat statushouders of mensen met een migratieachtergrond ergens kunnen beginnen, maar vaak houdt het alweer snel voor ze op", zegt Danny Huizer, namens Zorggroep Apeldoorn.

"Wat wij in de project doen is mensen aan de voorkant intensief begeleiden, zodat ze echt een goede basis hebben voor een langdurig werkverband in de zorg."

Culturele verschillen

Tijdens het project 'Kleurrijk zorgen in een kansrijke samenleving' worden de Syrische vrouwen drie jaar lang intensief begeleid. "En daarbij hebben we dan ook echt aandacht voor die culture verschillen. Niet alleen om hen iets bij te brengen, maar ook om zelf van te leren", zegt Huizer.

Want niet alleen wil de zorggroep meer diversiteit in zijn eigen personeelsbestand, ook zijn er relatief weinig mensen met een migratieachtergrond die er zorg afnemen. "We willen dat onze zorg beter aansluit bij mensen met een migratieachtergrond die zorg nodig hebben."

Vanuit het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) wordt maandag een oorkonde uitgereikt voor het concept. "Het is geen geheim wat we doen, iedereen mag weten hoe we dit doen. Er zit zoveel talent en kennis bij die mensen, op deze manier plukken we daar op meerdere vlakken de vruchten van", aldus Huizer.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn