RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Bijna 500 foutgeparkeerde fietsen weggehaald

APELDOORN - Apeldoorn haalde afgelopen maand 470 fietsen weg uit de binnenstad. Vanaf deze week betalen overtreders 25 euro per weggehaalde fiets. Doel is het centrum vrijmaken van tweewielers die lukraak worden geparkeerd. Zo is er meer ruimte voor elkaar in het centrun.

Door: Bastiaan van Blokland

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder. 

Het is belangrijk werk, vindt handhaver Reinier Dijkstra: "Op deze manier kunnen we de 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren." Om die reden haalt Apeldoorn sinds begin juni al fietsen op. En het werkt. Dijkstra: "We zien dat het aantal afneemt en we hopen dat die trend doorzet."

'Geen boete'

Foutgeparkeerde fietsen gaan in de bak van een kleine vrachtwagen en worden elders in het centrum, aan de Paslaan, weer uitgeladen. Daar is een openbare fietsenstalling die mensen gratis mogen gebruiken. 

Achter de stalling is een ruimte die vol ouwe barrels, damesfietsen met zijtassen en gewone herenfietsen staat. Wie zijn fiets daar terugvindt, betaalt 25 euro. Handhaver Dijkstra: "Dat is absoluut geen boete. Het zijn de kosten die wij maken om de fietsen op te halen. Zo moet je dat echt zien."

Dure fietsen 

Gek genoeg staan er ook heel dure elektrische fietsen tussen, die nooit opgehaald zijn. Voorlichter Esther Naber: "Van die fietsen is ook nooit aangifte gedaan. Maar we willen heel graag dat ze weer opgehaald worden."

Apeldoorn gaat voorlopig door met de wekelijkse veegronde: tot 1 september. Als het nodig is, kan de maatregel verlengd worden.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn