RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Bezoekers Orpheus leveren massaal cadeaus in

Theater Orpheus riep tijdens de kerstvakantie op om clichécadeaus bij hen in te leveren in ruil voor een tegoedbon van het theater. Deze oproep kreeg massaal gehoor. Orpheus wist wel raad met deze clichécadeaus. Tegelijkertijd verkocht Orpheus ‘Snert van de chef’ waarvan de helft van de opbrengst aan Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst is gedoneerd.

Badschuim, sokken, geurtjes, een set kaarsen of een gourmetstel. Tientallen bezoekers kwamen op vrijdag 6 januari naar Orpheus met hun clichécadeaus. Deze cadeaus komen ten goede aan de Apeldoornse kledingbank Sant’Egidio. De plek waar mensen die financieel in de knel zitten terecht kunnen voor meer dan alleen kleding. Dinsdagochtend 10 januari leverde Orpheus alle cadeaus af bij de kledingbank.

Gea Dashorst, coördinator van Sant’Egidio is blij met de gift. ,,We zijn enorm dankbaar, deze cadeaus zijn zo fijn om door te geven aan onze gasten. Het is hartverwarmend dat er zo veel gedoneerd is.''

Snert van de chef

Ook de ‘Snert van de chef’ is goed ontvangen door de Orpheus bezoekers. Daarmee heeft Orpheus €532,50 gedoneerd aan Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst. Een particulier fonds dat bij minder draagkrachtige gezinnen voor kinderen van 4 tot 18 jaar een aantal sociale activiteiten bekostigt. Hierdoor kunnen deze kinderen meedoen met hun leeftijdgenootjes. Denk daarbij aan deelname aan een schoolreisje, lid worden van een sportvereniging, de aankoop van de sportuitrusting voor de club of kleding voor de scouting.

Huub Deterd, voorzitter van Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst nam op 6 januari de cheque in ontvangst uit handen van Mirjam Barendregt. Mirjam Barendregt, directeur Orpheus is trots op deze opkomst. ,,Wij willen meer zijn dan een theater en een steentje bijdragen een de lokale gemeenschap. Het is fantastisch dat onze bezoekers ons daar mee helpen.''

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn