• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Bewoners blijven knokken voor eigen buurt

APELDOORN - Zeker 800 handtekeningen overhandigden inwoners van Apeldoorn-Zuid donderdag aan het begin van de avond aan burgemeester Ton Heerts. Mede-indiener Harry Platje: "Wij blijven knokken voor de buurt."

Door: Bastiaan van Blokland

De reden? Ondertekenaars van de petitie vrezen grote sociale veranderingen in 'zuid'. Buurtcoöperatie Zuid doet Samen denkt dat het welzijnswerk dat de organisatie verricht ten dode opgeschreven is, als de gemeente de veranderingen doorvoert die nu gepland staan. 

Die veranderingen houden in dat in Apeldoorn het welzijnswerk wordt overgenomen door Stimenz, die het sociale werk zal gaan coördineren en vaak ook uitvoeren. Buurtcoöperatie Zuid doet Samen kan dan nog wel betrokken worden, maar zal tegelijkertijd flink buitenspel komen te staan.

'Kost geen drol' 

De eigenzinnige manier waarop de coöperatie nu werkt, gaat als vanzelf verloren, vreest Platje. "Mensen uit heel Nederland komen bij ons kijken, omdat ze het concept zo mooi vinden en er graag aan meewerken”, vertelt hij voor de camera van RTV Apeldoorn.

Platje vervolgt: "We krijgen straks nog wel subsidie, maar niet genoeg om in acht buurten een buurt-assistent neer te zetten. Het is belachelijk, het kost de gemeente geen drol. Helemaal niks. Maar Stimenz wil dat niet, want dat is minder werk voor hen." 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Soiree op Zondag
21:00 tot 22:00