RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Beste jeugdvoorstelling over Martin Luther King te zien in Orpheus

De productie van Martin Luther King door Urban Myth heeft de Golden Cricket-prijs gewonnen voor de beste jeugdvoorstelling van het seizoen 2019. Het krachtige thema van ‘gelijke rechten voor iedereen’ is geen eenvoudig zwart-wit verhaal. Artistiek directeur Jörgen Tjon A Fong vertelt over het belang van de productie.

Tjon A Fong zegt dat hij zou willen dat mensen kinderen konden blijven, waar huidskleur er niet toe doet en het alleen maar gaat om ‘gerechtigheid’. De productie heeft als doel dit bericht over te brengen naar kinderen en jongeren, die mogelijk niet bekend zijn met het iconische figuur van Martin Luther King. Het verhaal heeft echter niet veel woorden nodig, aangezien de scène van een achtjarige Martin Luther King die de toegang tot een schoenenwinkel wordt ontzegd vanwege zijn huidskleur voldoende is om bij kinderen een gevoelige snaar te raken.

Ongemak

De productie neemt het publiek mee door het leven van King, van zijn eerste confrontatie met segregatie tot zijn strijd tegen raciale discriminatie in de Verenigde Staten, wat leidde tot zijn beroemde toespraak "I have a dream". Tjon A Fong heeft lof ontvangen voor zijn vermogen om segregatie tastbaar te maken in het theater, waardoor er een gevoel van ongemak ontstaat bij het publiek.

Al met al is Martin Luther King een productie die het publiek aanmoedigt om na te denken over hun omgeving en of hun percepties van de wereld accuraat zijn. Met de samenleving voortdurend in beweging, blijft Urban Myth belangrijke vragen stellen over wat we hebben geleerd van het verleden en hoe we het kunnen toepassen op ons heden en onze toekomst.

Tickets

Vanaf 23 april is deze voorstelling te zien in Orpheus en tickets zijn te krijgen via de site van Orpheus.

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn