RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Bert Visscher in Orpheus: het publiek schatert

In een afgeladen Hanoszaal van het Theater Orpheus stond gisteravond, donderdag 9 mei, Bert Visscher op het toneel. Vanaf het eerste moment is het clownerie van de bovenste plank. Onze aandacht wordt meteen gevangen door het decor: een drietal kleurrijke woonwagens en een kampvuurtje duidt op een rondreizend bestaan van lieden, die ons een avondje komen vermaken met Bert Visscher in de hoofdrol.

Bert Visscher, 1960, geboren in Groningen, is cabaretier, die zich kenmerkt door een enorme energie, onvermoeibaar grappen en grollen makend. Niet voor niets heet deze 13de solo voorstelling ‘Hij wordt vanzelf moe!’. Zijn huidige voorstelling draait om het zigeunerleven en de maatschappelijke drang om alles wat maar afwijkt te marginaliseren.

In een hoog, mag wel zeggen, zeer hoog tempo wordt het publiek getrakteerd op voortdurende ironie, die zijn grappen kenmerken. Bert is een kunstenaar in het omdraaien van de werkelijkheid en hij weet dit om een vakkundige wijze op het publiek over te brengen. Geen minuut wordt de aandacht verslapt, in tegendeel het gaat maar door.

Nauwelijks is het publiek bekomen van de ene grap, al snel volgt weer de volgende grap. Bert blijkt een goede tegenspeler te zijn van een dom blondje (Esther van Til) waardoor de voorstelling nog meer dynamiek krijgt.

Het publiek schatert, heeft een fantastisch avondje uit. Toch vraag ik me aan het eind van de voorstelling af of sommige platvloerse grappen nou écht wel nodig zijn: De man heeft toch al bewezen, dat dit niet nodig is, dat hij talent genoeg heeft om hier boven uit te stijgen.

Orpheus, 09 mei 2019, Pedro Waldenaar

Vanavond, vrijdag 10 mei ook nog te zien, om 20.00 uur in Theater Orpheus. Er zijn nog enkele kaarten. 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn