RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Bepaal mee waar verkiezingsdebat provincie over gaat

Nog een kleine 1,5 maand en dan mogen alle stemgerechtigden weer naar de stembus. Dit keer niet voor een nieuwe gemeenteraad, maar we mogen stemmen voor de Provinciale Staten verkiezingen. In de aanloop hier naartoe houden Rijnbrink, Rozet Arnhem en de Samenwerkende Bibliotheken Gelderland op donderdag 9 maart een lijsttrekkersdebat, samen met Omroep Gelderland, RTV Connect en andere lokale omroepen. Via CODA Bibliotheek kan iedere inwoner van Apeldoorn en omgeving onderwerpen aandragen voor het debat.

Wolven op de Veluwe, aanpak van de stikstofproblemen, jonge starters en de woningmarkt, openbaar vervoer, de energietransitie, het onttrekken van grondwater in bepaalde Gelderse gebieden. Het is een greep uit de onderwerpen waarmee Provinciale Staten zich bezighouden. In het debat op 9 maart worden de lijsttrekkers van de politieke partijen aan de tand gevoeld over deze en andere onderwerpen. Daarbij wordt vooral ingegaan op onderwerpen die voor de inwoners van Gelderland belangrijk zijn. Iedereen kan laten weten welke thema’s er in het debat moeten worden besproken.

Hoe gaat het in zijn werk?

Meedoen is simpel. Iedereen kan naar een van de vestigingen van CODA Bibliotheek komen en daar de antwoordkaart invullen. Bij de klantenservice is informatiemateriaal te vinden en een stembus om de kaart in te stoppen. De stembussen staan zowel in CODA Centrale Bibliotheek (Vosselmanstraat 299) als in de vestigingen De Maten (Violierenplein 102) en dok Zuid (1e Wormenseweg 460). Online een of meer onderwerpen doorgeven kan ook, via www.debatprovincialestaten2023.nl.

Het debat

Op donderdag 9 maart vindt van 19.30 uur tot 21.00 uur het debat plaats in Rozet Arnhem. Uit alle inzendingen worden de onderwerpen voor het debat gekozen. Een aantal inzenders wordt gevraagd worden om hun onderwerp tijdens het debat toe te lichten. Bijvoorbeeld door vooraf een video in te spreken of tijdens de debatavond op 9 maart aanwezig te zijn. De organisatie neemt contact op met deze inzenders.

Het debat wordt ook via een livestream uitgezonden. Enkele dagen voor het debat wordt op www.debatprovincialestaten2023.nl gedeeld waar de livestream te volgen is.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn