RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

België aast op plek in WK-finale, AGOVV leeft mee met oud-spelers

APELDOORN - Het is een hele belangrijke dag voor voetballend België. Onze zuiderburen strijden vanavond om een plek in de finale van het WK. Bij de Belgen spelen twee spelers met een AGOVV-verleden, Dries Mertens en Nacer Chadli. In de 'Blauwe Drukte' in Apeldoorn worden deze oud-spelers vanavond hartstochtelijk toegejuicht. Sterker nog: de algemene ledenvergadering die vanavond op de rol stond bij AGOVV, is er zelfs voor afgelast.

Een flink aantal leden van de Apeldoornse voetbalclub heeft aangegeven de wedstrijd van België, dat speelt tegen Frankrijk, live te willen zien. Dit heeft waarschijnlijk flinke gevolgen voor de opkomst van de vergadering, waarop dus besloten is deze te verplaatsen.

Op Radio Gelderland sprak Nieke Hoitink dinsdagmorgen met de teammanager van AGOVV, Gerrit Kerssen.

Er hangt vanavond een groot scherm in de kantine om zo het duel tussen de Belgen en Fransen te kunnen bekijken. Mertens speelde van 2007 tot 2009 voor AGOVV in het betaald voetbal. Hij kwam tot 28 doelpunten in 73 duels. Chadli speelde van 2007 tot 2010 in Apeldoorn. Hij maakte ook 28 goals en speelde liefst 90 wedstrijden voor de club.

De tekst gaat verder onder de Instagram-posts.

Zoals bekend komt AGOVV momenteel in het amateurvoetbal uit. De club speelt in de tweede klasse. Het avontuur bij de profs eindigde in 2013 in een faillissement. 

Leuk feitje

In 2014 haalden ook twee oud-spelers van AGOVV de halve finale van het WK. Dat waren Klaas-Jan Huntelaar (26 goals in 35 duels voor AGOVV) en Paul Verhaegh (1 treffer in 33 optredens voor de Apeldoornse club).

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn