RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Belastingdienst casht bij ride-out Satudarah in 2017

Een ANPR-scanner, bedoeld om kentekens te lezen, had bij de ride-out in 2017 ongeveer 200 ‘hits’. Bij zo’n scan wordt gekeken of er sprake is van openstaande boetes. Uiteindelijk zijn 12 motorrijders gecontroleerd op het terrein van de Koninklijke Marechaussee.

Belastingdienst

De 80.000 euro die genoemd wordt in een onderzoek naar ‘outlaw motorcycle gangs’ bestond alleen uit openstaande belastingschulden. De belastingdienst probeert al langer vat te krijgen op motorbendes zoals Satudarah. Dat gaat steeds beter, meldt het rapport van het Landelijk Informatie en Expertise Centrum (LIEC).

Verder krijgt ‘de driehoek’ van burgemeester, openbaar ministerie en politie ook complimenten voor de manier waarop een Satudarah-clubhuis in Apeldoorn gesloten is. Het LIEC waarschuwt dat clubs als Satudarah mogelijk op zoek gaan naar nieuwe locaties voor hun clubactiviteiten. Burgemeester Berends zei eerder al dat handhavers hun ogen openhouden voor dergelijke activiteiten.

Stopgesprek

En ander effectief middel om motorclubs onder de duim te houden, is het zogenoemde ‘stopgesprek’. Bij een stopgesprek gaan burgemeesters en politie in gesprek met vertegenwoordigers van een Outlaw Motorcycle Gang, om duidelijk te maken dat bepaalde activiteiten met alle mogelijke middelen tegengehouden zullen worden. Het gesprek is bedoeld als waarschuwing. Op die manier is meerdere keren voorkomen dat een clubhuis zich vestigde, of activiteiten zoals een ride-out georganiseerd worden.

Of die stopgesprekken ook in Apeldoorn hebben plaatsgevonden, is onduidelijk. Wel is bekend dat het Apeldoornse bestuur en Satudarah ook sinds het sluiten van het Apeldoornse clubhuis contact hebben.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn