RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Bekroonde Oekraïense film op 3 en 5 april te zien in GIGANT

De nog nooit eerder in Nederland uitgebrachte indringende Oekraïense film The Guide van de Oekraïense regisseur Oles Sanin, is als speciale benefietvoorstelling op 3 en 5 april in filmtheater Gigant te zien. Zowel distributeur ABC Film Distribution als Gigant storten 100% van de opbrengst op Giro 555.

The Guide speelt zich af ten tijde van de Stalin-repressie in de jaren dertig, toen de door het Sovjet regime opgelegde wetten hongersnood van miljoenen Oekraïense burgers veroorzaakte. In de turbulente Sovjet-Oekraïne van de vroege jaren dertig leeft de 10-jarige Peter. Als zijn Amerikaanse vader wordt vermoord voor het verkrijgen van geheime documenten over de repressie, slaat hij op de vlucht voor de politie.

De film, bekroond met awards voor Beste Acteur en Beste Cinematografie op het Odessa International Film Festival, was ook de Oscar inzending van Oekraïne voor Beste Buitenlandse Film. The Guide, van de Oekraïense regisseur Oles Sanin, is nooit eerder uitgebracht in de Nederlandse bioscopen. Onlangs ging The Guide uit in 800 bioscopen in Amerika, waarbij de opbrengst ook 100% voor hulpdiensten in Oekraïne bestemd is.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn