RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Bedrijvig speeddaten op VC Cortenbosch

Derdejaars leerlingen van Veluws College Cortenbosch hebben op 28 maart door middel van speeddaten kennisgemaakt met Aventus, zorginstellingen en ondernemers uit de technische en economische sector.

Doel van deze speeddate was, dat leerlingen zich kunnen oriënteren op hun vervolgopleiding en een toekomstig beroep. De speeddates sluiten aan bij de beroepsgerichte profielen van Cortenbosch: Zorg & Welzijn, Produceren Installeren Energie (PIE) en Economie & Ondernemen.

Een vroege oriëntatie

“Het is belangrijk dat leerlingen zich al vroeg oriënteren op beroepen, zodat zij straks een weloverwogen keuze kunnen maken voor een vervolgopleiding,” aldus  Monique Huijgen, decaan op het Veluws College Cortenbosch. “Door in gesprek te gaan met bedrijven maken ze kennis met het verhaal achter een beroep. De speeddate is één onderdeel van een heel LOB-programma (Loopbaan Oriëntatie - en Begeleiding) tijdens de schoolloopbaan van onze leerlingen.”

Een goede voorbereiding is de halve date

De aanwezige bedrijven en Aventus presenteerden zich in de aula van de school. De leerlingen werden in groepjes ontvangen en stellen zich voor. Samen met hun mentor hebben de leerlingen vragen voorbereid om de gesprekken soepel te laten verlopen. Aan Aventus konden leerlingen vragen stellen over opleidingen die aansluiten op de beroepen.

Het jaarlijks terugkerende evenement  is en blijft een succes, zeker nu steeds meer bedrijven hun interesse tonen. “Om morgen toonaangevend te blijven in de logistiek, investeert GVT vandaag in de medewerkers van de toekomst!”,  aldus Arrien van de Scheur, vestigingsmanager van één van de deelnemende bedrijven: GVT Transport & Logistics Apeldoorn B.V.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn