RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Bedrijf moet 30.000 euro dokken voor coronagesjoemel

APELDOORN - Een bedrijf uit Apeldoorn heeft een boete van 30.000 euro gekregen voor valsheid in geschrifte met coronatests. De eigenaar deed alsof de door hem verkochte coronatesten in Nederland waren gemaakt, maar in werkelijkheid kwamen ze uit China.

Inzek International Trading, ook bekend als Biozek, liet in China de eigen naam en logo op de sneltesten en de bijbehorende formulieren zetten. Het bedrijf wilde voorkomen dat klanten de spullen zelf bij de Chinese producent zouden gaan bestellen.

De FIOD en de Inspectie Gezondheid & Jeugd zeggen dat dat gevaarlijk is omdat afnemers en de inspectie juist moeten worden geïnformeerd over de herkomst van testen.

Het Openbaar Ministerie kwam de fraude op het spoor en legde het bedrijf de boete op. Dat ging daarmee akkoord.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn