RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Basisscholen De Tweede Stee en De Poort bundelen krachten

Basisscholen De Tweede Stee en De Poort in Loenen gaan vanaf 1 augustus 2024 samen verder als één basisschool. De fusie leidt volgens directeur Chantal Hagen tot een toekomstbestendige dorpsschool. ,,Op de nieuwe school kunnen alle kinderen in Loenen passen en kwalitatief goed basisonderwijs in een nieuw te bouwen schoolgebouw volgen’’, zegt Chantal Hagen.

Terwijl het onderwijs gewoon doorgaat, werken beide scholen vanaf dit schooljaar samen om een goede basis te leggen voor de start van de nieuwe school. Op de locatie van De Tweede Stee aan de Reuweg komt een nieuw schoolgebouw dat volgens planning in 2026 open zou moeten gaan. Totdat het nieuwe gebouw klaar is, krijgen de leerlingen van de nieuwe dorpsschool vanaf de fusiedatum les op de locatie van De Poort aan de Hoofdweg.

Nieuwe naam 

Het proces rondom de tijdelijke huisvestiging is momenteel in volle gang. Het schoolgebouw aan de Hoofdweg wordt uitgebreid met een aantal noodlokalen zodat er meer ruimte is voor acht groepen. Beide schoolbesturen, de medezeggenschapsraden, de gemeenteraad, de Nederlandse Katholieke Scholenraad en de ouders zijn positief over de fusie. De nieuwe school valt onder de vlag van de Veluwse Onderwijsgroep en heeft nog geen naam. Daarover kan iedereen in Loenen de komende weken meedenken.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn