• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Bankje als eerbetoon aan oud-premier Piet de Jong

Op het Prins Hendrikplein wordt aankomende zomer een bankje geplaatst als eerbetoon aan Piet de Jong. De Jong heeft een bijzondere carrière gehad. Van 1959 tot 1971 was De Jong bekend als Minister van Defensie, Minister van Algemene Zaken en Minister-President. Het bankje wordt geplaatst in samenwerking met de Koninklijke Scholengemeenschap Apeldoorn (KSG), omdat De Jong daar op school heeft gezeten. 

Komende zomer is het 5 jaar geleden dat Piet de Jong overleed. De gemeente vindt dat een passend moment om het bankje te plaatsen en hoopt dat dit stuk uit de Apeldoornse geschiedenis hiermee in het collectieve geheugen geplaatst wordt. 

Het bankje komt voor het elektriciteitskastje. Hiermee gaat straks het kastje meer op in het groen. De KSG gaat het bankje onderhouden. 

In Apeldoorn staan al meerdere herinneringsbankjes, onder meer in het Wilhelminapark en aan de Generaal van Heutslaan. 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn