• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Baantjes trekken kan weer bij Malkander

Foto: Malkander

APELDOORN - Aquacentrum Malkander, onderdeel van Accres Apeldoorn BV, viert feest nadat de duurzaamheidswerkzaamheden afgerond zijn. Tijdens de herfstvakantie van 21 t/m 25 oktober zijn alle baden geopend en worden er diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

 “Ga jij mee naar het zwembad?” op deze vraag werd  dit najaar vaak geantwoord met: “Dat kan niet want, zij zijn aan het verbouwen.” De gemeente, tevens eigenaar van het zwembad, gaf ‘aquacentrum Malkander’ de opdracht om nog meer te verduurzamen . In de afgelopen jaren hebben zij al veel gedaan op het gebied van verduurzaming. Zo is er in de glijbaan een sensor geplaatst waardoor er alleen water doorheen stroomt als er iemand vanaf gaat, ’s avonds trekken de badmeesters- juffen warmtedekens over de bassins zodat deze de temperatuur vast houden en is de oude gasinstallatie ,enkele jaren gelden al, vervangen.

Dit najaar, 20 augustus t/m 12 oktober 2019, ging de grote schoonmaak dus verder.  Er zijn zonnepanelen op het dak geplaatst in opdracht van de gemeente Apeldoorn om ,nog meer, een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de groene gemeente. “De dakconstructie en dakbedekking is aan vervanging toe, een mooie kans om weer een stap te maken op het gebied van duurzaamheid.” Aldus Aad van Orden, teammanager Vastgoed en Grond van de gemeente Apeldoorn.

Er kan weer gezwommen worden

De gehele accommodatie was 13 oktober al open maar, nu de werkzaamheden achter de rug zijn wordt het bad en welness centrum feestelijk geopend tijdens de herfstvakantie. Volgende week, tijdens de herfstvakantie, zijn er diverse activiteiten georganiseerd zoals: een aqua sportochtend, Halloween Discozwemmen en ligt er, iedere middag, een krokodillenstormbaan in het wedstrijdbad.   Kijk voor meer informatie op www.malkander.nl/feestweek

Malkander wil iedereen bedanken die tijdens de verbouwing toch hun steun is blijven houden en nu weer gezellig baantjes komt trekken!

Muziek tip van de redactie voor tijdens het disco zwemmen: Milk inc. – walk on water

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00