RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Aron (13) zorgt voor kleur op straat in Zuidbroek

APELDOORN - Iedereen is zaterdag 29 augustus vanaf 10:00 uur welkom om getuige te zijn van de transformatie van de laan-van-zodiak-tunnel tot een waar kunstwerk.

Een nieuw begin voor street-art en graffiti in Apeldoorn, zo zou je het evenement kunnen noemen welke zaterdag 29 augustus plaatsvindt in Zuidbroek. Meer dan 15 kunstenaars uit binnen- en buitenland komen naar Apeldoorn toe en zullen de laan-van-zodiac-tunnel transformeren tot een nieuw kunstwerk.

De aanleiding is bijzonder: Aron (13) is in 2018 vanuit Ede verhuisd naar Apeldoorn. In Ede is hij geïnspireerd geraakt door de geverfde tunnels en silo’s op straat. Hij nam contact op met Astrant, het culturele podium uit Ede die verantwoordelijk was voor de nieuwe kunstroute in Ede.
Vanuit daar werd er contact gelegd met GIGANT en het initiatievenfonds van gemeente Apeldoorn.

Het idee is simpel: de tunnel dient vooral als kladblok voor geklieder en trekt ongewenste graffiti aan. Door artiesten uit te nodigen die de tijd kunnen nemen zal de tunnel veranderen in een openlucht museum, altijd toegankelijk en bereikbaar.

Onder de artiesten vind je (inter)nationale bekenden zoals Mehsos, Nash, Sapo, Klaas Lageweg en lokale artiesten zoals ASINE en Skeor. Ook Aron zelf zal deelnemen aan het evenement en een stuk muur onder handen nemen.

RTV Apeldoorn is voornemens een TV-rapportage te maken welk maandagavond wordt uitgezonden.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn