RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Archeologische opgraving bij basisschool de Dalk…of toch niet?

Vol adrenaline stonden de leerlingen van OBS de Dalk in Klarenbeek vanmorgen, maandag 1 april, op het schoolplein. Vorige week kreeg iedereen een brief waarin stond dat er maandagochtend wel eens een archeologische opgraving gedaan zou kunnen worden bij de school. Maar wat bleek? In de vaas die opgegraven werd zat een briefje…1 april!

,,Zoals u misschien al heeft gehoord heeft de gemeente een eerste onderzoek gedaan naar de grond onder het grasveld en ons schoolplein”, meldde de brief. ,,Dit onderzoek werd uitgevoerd omdat er iets van archeologische waarde in de grond zou kunnen zitten. Er is door de gemeente vastgesteld dat er wel eens resten uit de Middeleeuwen zouden kunnen worden gevonden.” De leerlingen werden uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn, maandagochtend om 8.30 uur. En geen enkele ouder had argwaan, vertelt locatieleider Christian Kluft. ,,Ik heb heel veel mails gehad dat de kinderen in beeld mochten, want we hadden verteld dat er cameraploegen van de TV zouden komen. En één moeder vroeg zich af of de school wel zou blijven staan, omdat ze meestal gaan graven als het bestemmingsplan gewijzigd wordt en er gebouwd gaat worden”, lacht hij.

Het gebied was afgezet en de graafmachine stond al klaar. Archeoloog Johan had al een begin gemaakt en was even naar binnen gegaan toen de kinderen en ouders op het schoolplein kwamen. De kinderen hebben hem met z’n allen nog geroepen, maar hij kwam niet naar buiten… Toen trok meester Christian de stoute schoenen aan en vond een oude vaas. Maar tot grote schrik van de kinderen liet hij de eeuwenoude vaas uit zijn handen vallen. Er bleek een briefje in te zitten en daaruit bleek dat ze in de Middeleeuwen al humor hadden…1 april!…..

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn