RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoornse Vierdaagse gaat van start

 
De 67e editie van de Apeldoornse Vierdaagse vindt komende week, van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 juli, plaats. Ook dit jaar kun je verschillende afstanden tussen de 12 en 40 kilometer lopen. Met het laagdrempelige karakter spreekt de Apeldoornse Vierdaagse niet alleen de ‘doorgewinterde vierdaagse wandelaars’ aan. Het wandelevenement is namelijk helemaal naar eigen wens vorm te geven. Zo hoef je niet per sé 4 dagen te wandelen, maar kun je je ook opgeven voor losse dagen, korte en lange afstanden.

Dat is ook terug te zien in de inschrijvingen: ,,Er wordt voor veel verschillende afstanden ingeschreven”, vertelt Irma Woudenberg, bestuurslid van de Vierdaagse Apeldoorn. ,,De deelnemers zijn blij dat ze weer kunnen wandelen, het helpt ze weer fit en gezond te worden”, voegt Irma toe. Zo is een van de deelnemers vorig jaar hersteld van kanker en schreef in zijn mail aan het bestuur ‘,,Ik zeg maar zo: ik ben er nog, ik ben er weer.”

Minder deelnemers

Ondanks het enthousiasme van de trouwe deelnemers is het aantal inschrijvingen wat lager dan in eerdere jaren. Er zijn een kleine 1.700 aanmeldingen voor de Vierdaagse en daarnaast hebben zich nog 441 daglopers aangemeld. ,,Maar we verwachten nog last-minute inschrijvingen”, meldt Hans Verbeek, die als bestuurslid van de stichting verantwoordelijk is voor de inschrijvingen. De goede weersverwachtingen helpen natuurlijk ook.

Het vertrek en de finish van alle routes zijn vanaf voetbalvereniging Victoria Boys. Met volop parkeergelegenheid is goede bereikbaarheid gegarandeerd. Het terrein ligt aan de rand van het bos en maakt dat je zo de natuur in wandelt. Maar welke routes en welke omgeving kun je verwachten tijdens de Vierdaagse van Apeldoorn?

Routes 

De eerste wandeldag vertrekken de deelnemers richting Ugchelen en gaan alle routes door zeer bosrijk gebied, richting Beekbergen en Loenen. Met voor de langste afstand een rondje door de Loenermark. De routes op de tweede dag staan in het teken van natuurpark Berg en Bos en het Paleispark van Kroondomein Het Loo. Waarbij de langere afstanden ook naar Vaassen gaan.

Ook op de derde dag gaan de routes van alle afstanden richting Berg en Bos en verder naar Hoog Soeren, over onder meer de Asselse Heide. De langste afstanden komen ook door de zandverstuiving van Kootwijk. Op de laatste wandeldag lopen alle afstanden traditiegetrouw door de bossen naar Hoenderloo en vervolgens Caesarea lopen, waar een klein streekproductenmarkt staat opgesteld. 

Aanmelden

Heb je je nog niet opgegeven voor de Apeldoornse Vierdaagse? Dat kan nog steeds! Ook inschrijven op de dag zelf is nog mogelijk. Je kunt je opgeven voor de afstanden van 12 tot en met 40 kilometer en zelfs losse dagen meedoen. Eigenlijk stel je hiermee dus helemaal je eigen evenement samen. Bekijk voor meer informatie: www.4daagseapeldoorn.nl.

RTV Apeldoorn is er op dinsdag 12, donderdag 14 en vrijdag 15 juli live bij. Op de eerste dag staan we op het eerste rustpunt van 10.00 tot 14.00 uur, donderdag staan we ook op het eerste rustpunt van 10.00 tot 14.00 uur en op de laatste dag staan we bij de start/finish bij Victoria Boys, van 10.00 tot 16.00 uur. Luister ook mee via rtv-apeldoorn.nl of DAB+ kanaal 6D.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn