• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoornse stichting krijgt maand langer de tijd voor verhuizing uit pand

APELDOORN - Stichting Mudanthe in Apeldoorn mag een maand langer in het bijgebouw van de Finse School blijven van de gemeente. Dat zijn beide partijen donderdag overeengekomen. De rechter oordeelde anderhalve week geleden dat Mudanthe het pand binnen drie weken moest verlaten.

door Maaike de Glee

Mudanthe moet wel voor 27 maart het hoofdgebouw aan de Eksterweg verlaten. Hierin zit het kantoor van de stichting en worden ook wekelijks kookworkshops gehouden. In het bijgebouw vinden de muzieklessen plaats. Vanwege het evenement Cultuur bij je Buur heeft de stichting voor die locatie van de gemeente een maand uitstel gekregen.

Kort geding

De gemeente Apeldoorn wil Mudanthe al langer uit het pand hebben van de Finse School. Vorig jaar werd de huur beëindigd, maar de stichting ging hier niet mee akkoord en weigerde het pand te verlaten.

Vorig maand spande de gemeente een kort geding aan om de stichting er alsnog uit te krijgen. De rechter stelde de gemeente in het gelijk en oordeelde dat Mudanthe het pand binnen drie weken moest verlaten.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00