• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoornse scholieren winnen vakwedstrijd

APELDOORN - Vmbo-leerlingen uit Apeldoorn hebben in Utrecht de wedstrijd Vakkanjers LIVE gewonnen. Het team met Rob Hanskamp, Chris Klaasse, Henrick van Assel en Jonathan Bunt van scholengemeenschap Jacobus Fruytier won beide eerste prijzen die te vergeven waren.

De wedstrijd was het slotakkoord van een zogenoemde challenge met 8.000 leerlingen en 150 scholen. Thema voor deze wedstrijd dit jaar was Vrijheid in beweging. Elk team moest een constructie maken in het kader daarvan.

Chris Klaasse vertelde op Radio Gelderland wat hij en de anderen hadden gemaakt. De tekst gaat verder onder het radiogesprek:

De scholier was compleet verrast. 'Ik had het echt totaal niet verwacht. Heel gaaf. Er waren twee eerste prijzen en die hebben we allebei gewonnen.'

De prijs is een bezoek aan de musical Soldaat van Oranje op 4 juli. 'We krijgen eerst een diner, dan de voorstelling en na afloop krijgen we een rondleiding achter de schermen', besloot hij.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl!

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00