• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoornse politicus Ties Stam overleden

Na een kort ziekbed is gisteren, dinsdag 16 maart, de Apeldoornse politicus Ties Stam overleden. Hij was de fractievoorzitter van de PvdA.

Ties werd vorige week vervangen in de gemeenteraad vanwege zijn ziekte. Hij kreeg kort daarvoor de diagnose alvleesklierkanker. Zijn partij liet aan de partijleden weten in shock te zijn toen zij hoorden dat hij zo ziek was.

In maart 2017 werd Ties Stam door het politieke programma van RTV Apeldoorn, In de Wandelgangen, nog uitgeroepen tot ‘beste politicus van Apeldoorn’. Deze titel kreeg hij onder meer omdat voor de verslaggevers van het programma duidelijk naar voren kwam dat hij de kracht had om ingewikkelde vraagstukken in begrijpelijke taal uit te leggen. Ook concludeerde het juryrapport dat Stam altijd de overeenstemming zocht, ook met partijen die niet meteen te koppelen waren aan zijn sociaaldemocratisch gedachtegoed.

De Politieke Markt-bijeenkomsten van de gemeenteraad van komende donderdag, 18 maart, gaan wegens het overlijden van Ties Stam niet door. De gemeenteraad zal een bijzondere raadsvergadering houden waarin hij wordt herdacht. De datum van deze vergadering moet nog worden vastgesteld.

Ties Stam is 68 jaar geworden.

Het politieke programma, en natuurlijk heel RTV Apeldoorn, wenst zijn gezin en anderen die hem liefhebben heel veel sterkte toe.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn