RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoornse Marcel Wentink genomineerd voor de Gouden Venus van Milo

Het DELA goededoelenfonds houdt dit jaar voor de derde keer de verkiezing van de Gouden Venus van Milo. Deze onderscheiding is bedoeld voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking. Marcel Wentink is een van de 100 genomineerden waarop je van 25 juni tot en met 9 september kunt stemmen. Daarvoor ga je naar www.goudenvenusvanmilo.nl.

Stemmen op Marcel Wentink

Op de website staat te lezen waarmee Marcel Wentink anderen inspireert. Marcel heeft vanaf zijn geboorte een Cerebrale Parese waardoor hij arbeidsongeschikt is geraakt. Hij legt zich echter niet neer bij zijn beperking en kijkt steeds naar wat er wel kan. Hij laat zien dat niemand aan de zijlijn hoeft te staan en dat er heel veel mogelijk is. Hij is actief als taalmaatje voor een Syrische vluchteling, buddy van een man met autisme, speler bij Wir War een theatergroep voor mensen met een beperking en bij het Kristalorkest, een muziekproject voor kinderen met en zonder beperking. Hij droomt van een samenleving waarin iedereen gelijk en waardevol is. Een samenleving waar mensen met en zonder een beperking op gelijkwaardige voet met elkaar om gaan. Dankzij zijn enorme inzet voor de stichting Kristal Samen Leven is het nu mogelijk voor kinderen met een ernstig meervoudige beperking om volwaardig mee te spelen in een kinderorkest.

Door het plezier van samen muziek maken, vallen beperkingen en mogelijke vooroordelen weg! Marcel hoopt natuurlijk van harte dat hij een van de kanshebbers is voor de onderscheiding. Hij wil het geldbedrag dat daarbij hoort gebruiken om nog meer kinderen met een ernstige beperking mee te laten doen met het muziekproject. Op de Facebookpagina van het DELA goededoelenfonds vind je nog meer en actuele informatie over deze actie en de genomineerden.

Naast De Gouden Venus van Milo ontvangt de winnaar van het DELA goededoelenfonds 10.000 euro, te besteden aan een goed doel waar hij/zij persoonlijk bij betrokken is.

Nummer 2 en 3 op de lijst ontvangen de zilveren en bronzen Venus van Milo met daaraan een bedrag gekoppeld van respectievelijk 5.000 euro en 2.500 euro. Op 23 september zal Edzo Doeve, algemeen directeur van coöperatie DELA, in Utrecht de winnaar en de top 10 bekendmaken.

DELA goededoelenfonds

Met het thema ‘Onbeperkt!’ nodigt het DELA goededoelenfonds mensen met een beperking uit om, als vrijwilliger, iets goeds te doen voor een ander. Samen met leden en medewerkers van coöperatie DELA. Door iets goeds te doen voor een ander geven we het leven meer betekenis. Het is de bedoeling dat mensen met een beperking het project uitvoeren.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn