RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoornse Emma en haar team wereldkampioen snelfietsen

Het Human Power Team Delft Amsterdam, waar Emma Hoes deel van uitmaakt, is afgelopen weekend wereldkampioen snelfietsen geworden met de VeloX8  in de woestijnen van Nevada in de USA.

Emma Hoes is geboren en opgegroeid in Apeldoorn, bezocht hier de KWS en het Stedelijk Gymnasium. Tegenwoordig studeert zij werktuigbouwkunde aan de TU Delft. In die hoedanigheid maakte zij deel het Human Power Team Delft Amsterdam. Het team ontwierp en ontwikkelde in het afgelopen jaar de VeloX8. De fiets waarmee de atleten Lieke de Cock en Jennifer Breet met een snelheid van 120 resp. 117 km/uur dit jaar het wereldkampioenschap wisten te veroveren. Tijdens de races was Emma medeverantwoordelijk voor het materiaal, elk detail is belangrijk en bepaalt winst of verlies.

Vandaag (woensdag 19 september) komt het team weer thuis. Zie ook de berichtgeving op nu.nl

Een impressie van de races:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn