RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoornse benefietavond voor slachtoffers aardbeving

 Theater Orpheus stelt op vrijdag 24 februari de Hanoszaal beschikbaar om een benefietavond te organiseren voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Een aantal Apeldoornse initiatiefnemers hebben een mooi programma samengesteld waar de aandacht ligt op fundraising, afgewisseld met muziek en eten.

,,We werken hard aan een inhoudelijke, maar ook luchtige avond’’, zegt Derya Özugur, één van de 4 initiatiefnemers van de benefietavond. De Apeldoornse Özugur is afkomstig uit Gaziantep dat ligt in het getroffen rampgebied. Ze ziet met leden ogen toe hoe familie en vrienden getroffen zijn door de aardbeving. Dieuwke de Boer vult aan: ,,Die hele ramp raakt ons allemaal. Behalve een grote Turkse gemeenschap hebben we in Apeldoorn ook een grote Syrische gemeenschap. Velen die hier zijn gekomen vinden inmiddels hun weg in onze mooie gemeente, hebben een leven opgebouwd in alle rust en zien nu deze ramp gebeuren in hun geboorteland. Dat komt wel even binnen, merken we als we onze Syrische vrienden en kennis hier spreken. Alle hulp die we kunnen bieden aan hun families, vrienden, kennissen in het rampgebied daar en in Turkije is daarom hard nodig. Belangrijk dus dat mensen komen op onze benefietavond en ons steunen via onze fundraising-campagne in aanloop daarnaartoe. Bij deze dus een oproep.’’

 

De benefietavond in Theater Orpheus begint vrijdag 24 februari om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Achteraf is er de mogelijkheid om na te praten. Het is wel nodig om vooraf plaats(en) te reserveren. Orpheus vraagt een donatie van €12,50 per persoon. Daarvoor ontvang je een toegangskaartje. Bij het afrekenen is het nog mogelijk om een extra donatie te doen. De hele opbrengst gaat naar Giro 555 en naar hulporganisaties in het rampgebied. Kaarten bestellen kan via deze link

Luister zaterdagmiddag om 13.45 uur naar de Zaterdagmiddagmix voor meer informatie. Dan komen er namelijk een aantal initiatiefnemers naar de studio om erover te vertellen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn