RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoornse basisscholen Wecyclen elektrische apparaten

Kinderen van SBO De Boemerang, Prinses Julianaschool en BSO Sterrenpret doen dit jaar mee met de jaarlijkse inzamelingsactie van Wecycle voor kleine elektrische apparaten. Hiervoor gaan ze ‘Wecyclen’, dat is meer dan recyclen. Voordat de apparaten worden ingezameld kijken kinderen samen met hun ouders of de apparaten nog een tweede leven kunnen krijgen. Lukt dat niet, dan kunnen ze ingeleverd worden op school. En door het Wecyclen van apparaten staat de school een beloning en een certificaat te wachten.

Met behulp van een schoolkrant gaan kinderen thuis eerst op zoek naar afgedankte apparaten die liggen te verstoffen. Op deze manier leren kinderen over circulaire opties zoals repareren, verkopen of weggeven van producten die niet meer gebruikt worden, kapot of gedateerd zijn. Ouders en familie krijgen via de jonge ‘influencers’ zo ook de boodschap van Wecyclen mee.  

Landelijke campagne

Door heel Nederland doen scholen mee met deze campagne. De Wecycle schoolkranten worden verspreid naar 1500 basisscholen in Nederland. Circa 200 scholen doen mee aan de Wecycle inzamelingsactie voor kleine apparaten om hergebruik en recycling te stimuleren.

Enorme hoeveelheden elektrische apparaten liggen te verstoffen in kasten en laatjes

Geschat wordt dat miljoenen elektrische apparaten in huis liggen die niet (meer) gebruikt worden. En dat is zonde. Deze scholencampagne en inzamelactie kan hier een duurzaam steentje aan bijdragen.

Jan Vlak, directeur van Stichting OPEN (de organisatie achter Wecycle) ziet bij de scholenactie een verbreding. ,,Naast het inzamelen van apparaten willen we kinderen ook bewust maken van de andere keuzes die er zijn om een apparaat een tweede leven te geven. Kinderen leren veel van deze actie omdat ze niet alleen qua kennis verrijkt worden, ze ervaren ook in de praktijk. Op het moment dat je bij je opa en oma een doos vol oude apparatuur meekrijgt en erover nadenkt wat je daar nog mee kunt doen voordat je inlevert, is circulariteit geen begrip meer maar een ervaring. Deze nemen ze de rest van hun leven mee.’’

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn