RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

‘Apeldoornse aanpak schulden onder jongeren is inspirerend’

Met het project van de Stadsbank, dat in 2014 begon, werd het mogelijk voor jongeren om hun schulden met hun studiefinanciering af te lossen. Omdat jongeren vaak slechts mondjesmaat kunnen aflossen, biedt de extra financiële ruimte van een studiefinanciering steun. Dat moet de rust creëren om te kunnen studeren. En met een opleiding of studie op zak heeft de zwerfjongere meer kansen op de arbeidsmarkt.

De stadsbank biedt jongeren daarnaast ondersteuning bij het oplossen van schulden. Zo wordt het contact met schuldeisers door de stadsbank overgenomen, krijgen jongeren lessen in het goed omgaan met geld en worden betalingsregelingen getroffen.

Met het project zijn volgens het onderzoek inmiddels 70 jongeren verder geholpen. Vooral MBO-studenten weten de weg te vinden naar de stadsbank, zo meldt het onderzoek.

Laagdrempelig

,,Het moet wel laagdrempelig zijn”, vindt Marco Betman van het Outreachend Team van Stimenz. En daar schort het volgens het onderzoek ook nog steeds aan. Zo moeten jongeren met schuldenproblematiek hun hele administratie op orde hebben voordat zij hulp kunnen krijgen van de stadsbank. ,,Als ik dat op orde had, dan was ik niet bij de stadsbank gekomen”, aldus een jongere in het onderzoek.

Het onderzoek, ‘Rapportage onderzoek zwerfjongeren en schulden’ is hier te vinden.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn