RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorns stel moet rennen voor het leven na aardbeving op Lombok

APELDOORN - Britt Westrik en haar vriend Bart Vrolijk uit Apeldoorn zijn tijdens hun vakantie zondag opnieuw opgeschrikt door een aardbeving op het Indonesische eiland Lombok. Het is al de derde keer dat ze tijdens een vakantie worden opgeschrikt door een aardbeving.

Ze hebben volgens de vader van Britt moeten rennen voor hun leven. 

Enkele dagen geleden was er ook al sprake van een aardbeving op hun vakantiebestemming op Lombok. Op 29 juli kwamen daarbij toen zeker veertien mensen om het leven.

Een jaar geleden maakte het Apeldoornse stel ook al een aardbeving mee tijdens hun vakantie op het Griekse eiland Kos.

De berg op, voor als er een tsunami komt

De aardbeving van zondagmiddag (Nederlandse tijd) betreft een zware aardbeving met een kracht van 7,0. Er worden daar hevige naschokken gevoeld. Volgens de vader van Britt zijn ze een berg op gevlucht om maar zo hoog mogelijk te zijn voor de tsunami waar eerder voor gewaarschuwd wordt. Volgens de laatste berichten is de tsunamiwaarschuwing inmiddels ingetrokken. 

Het stel is inmiddels met een taxi op het vliegveld aangekomen, zo meldt vader Wilco zondagmiddag. Ze moeten volgens hem in de buitenlucht overnachten. Britt en haar vriend hopen morgenochtend met het vliegtuig naar Nederland te kunnen vertrekken.

Tekst gaat door onder de afbeelding

'De schrik zit er goed in'

Annie Hofman uit Groenlo heeft zes familieleden, onder wie haar zus, die momenteel op Lombok zijn. 'De schrik zit er goed in daar, de kinderen zijn helemaal van slag. Ze zijn ondergebracht bij een duikschool waar ze de nacht doorbrengen. Het is behelpen, maar ze hebben onderdak', vertelt Annie. 

Mijn vriendin zit op een berg met honderden anderen, zonder stroom

Jacqueline uit Apeldoorn maakt zich zorgen over haar vriendin uit Apeldoorn die met haar gezin op het eilandje Gili Trawangan zit voor de kust van Lombok. 'Ze zijn veilig. Ze zitten op een berg met honderden anderen. Zonder stroom.' Het gezin wilde vandaag terugvaren naar het vasteland, maar vanwege de eerdere aardbeving enkele dagen geleden varen de boten al een paar dagen niet.

'Ik maak me grote zorgen'

Angela Teunissen maakt zich zorgen over haar vriendin en haar zoon uit Beuningen, die momenteel in het aardbevingsgebied zijn. 'Ze zijn terug bij het hotel en daar kreeg ze te horen dat de vliegvelden gesloten zijn dus ze kunnen ook niet weg daar. Maak me grote zorgen', aldus Angela.

Marja uit Aalten heeft een zoon die op Lombok woont

Marja van Ewijk-Aalbers uit Aalten heeft na de aardbeving contact gehad met haar zoon Nick Rensink, die met zijn vrouw op Lombok woont. 'Onze zoon en zijn vrouw zijn veilig, voor zover we weten. Onze zoon runt een stichting op Lombok. Er is veel geld nodig voor de wederopbouw na deze tweede aardbeving. Ze zijn bezig om geld in te zamelen.'

Maandagochtend sprak radiopresentator Nieke Hoitink met Nick Rensink:

Zie ook:

Aardbeving in Indonesië, tsunamiwaarschuwing ingetrokken (NOS)

Zijn er meer Gelderlanders die nu in het aardbevingsgebied zitten? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een bericht via Whatsapp 0622054352 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn