RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorns postbedrijf Sandd mag fuseren met PostNL

APELDOORN - De overname van het Apeldoornse postbedrijf Sandd door PostNL mag doorgaan. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken heeft de fusie goedgekeurd, zij het onder strenge voorwaarden. Eerder zette de toezichthouder nog een streep door de samensmelting.

Het kabinet zet de seinen nu echter tóch op groen voor de bedrijven om samen verder te gaan. Daar zijn wel afspraken aan verbonden. 

'De toestemming is verleend om te zorgen dat postbezorging betaalbaar, beschikbaar en betrouwbaar blijft in een sterk krimpende markt', laat het ministerie vrijdag weten. 'In dit besluit beperkt de staatssecretaris de prijs die PostNL mag rekenen aan klanten en consumenten, en legt aan het bedrijf gegarandeerde netwerktoegang voor andere postbedrijven op.'

In praktijk betekent het dat de prijs van bijvoorbeeld een postzegel nooit hoger mag liggen dan de kosten die gemaakt zijn om de postzegel te vervaardigen. 

Toezichthouder blokkeerde overname eerder

In april van dit jaar gaf de Autoriteit Consument & Markt (ACM) nog geen toestemming voor de overname. De toezichthouder was op dat moment van mening dat er een risico was dat de consument de dupe zou worden van de samensmelting. Het kabinet lijkt die angst niet te delen nu er specifieke regels zijn verbonden aan de goedkeuring. 

Sandd en PostNL waren al jaren met elkaar aan het concurreren op een steeds kleiner wordende postmarkt. PostNL wilde Sandd begin dit jaar voor 130 miljoen euro overnemen. Welk bedrag er nu gemoeid is met de fusie is niet bekend. 

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn