RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorns Boekenbal is terug

De Boekenweek 2024 wordt in Apeldoorn op zaterdag 16 maart groots afgetrapt met het Apeldoorns Boekenbal in Theater Orpheus. Gastheer is de Apeldoornse schrijver en presentator Bas Steman. Hij gaat in gesprek met de schrijvers Tommy Wieringa, Özcan Akyol en Connie Palmen.

Het Apeldoorns Boekenbal belooft een literair en muzikaal feest te worden. Extra bijzonder is dat de 3 auteurs ook gezamenlijk in dialoog gaan over de drijfveren en inspiratie achter hun recente werk. De gesprekken met de schrijvers worden muzikaal afgewisseld met bijdragen van de formatie That Day.

Halverwege de avond gaat de bar op het toneel open en kan er op datzelfde podium gedanst worden op de muziek van de band That Day. Zij spelen bekende hits van onder andere The Rolling Stones, Billy Joel, Steely Dan en The Doors. Tijdens het Boekenbal kunnen bezoekers bij de boekenstand van Boekhandel Broekhuis boeken kopen en laten signeren door Tommy Wieringa, Özcan Akyol en Connie Palmen. 

Een echt feestje

Mirjam Barendregt, directeur Orpheus is blij dat na enkele jaren van afwezigheid het Apeldoorns Boekenbal terug is en in Orpheus plaatsvindt. ,,Toen Boekhandel Broekhuis ons hiervoor benaderde, waren we er snel uit. We maken er een echt feestje van; in een nauwe samenwerking van drie organisaties, met topauteurs en live muziek!'' CODA directeur Carin Reinders sluit zich daarbij aan: ,,Fantastisch dat we met elkaar het Boekenbal weer op de bühne hebben gekregen, met een mooi programma en fantastische auteurs. Een feest in Apeldoorn, voor Apeldoorn!''

Het Apeldoorns Boekenbal is een initiatief van Boekhandel Broekhuis, CODA en Theater Orpheus. Voor meer informatie en de kaartverkoop, ga je naar orpheus.nl/boekenbal.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn