• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorn zoekt verhalen over evacuatie uit Arnhem 1944

APELDOORN - Het Erfgoedplatform Apeldoorn roept mensen op om herinneringen aan de evacuatie vanuit Arnhem te delen. Na de Slag om Arnhem dwongen de Duitsers in september 1944 tienduizenden inwoners de stad te verlaten. Een grote groep koos de noordelijke route en trok via Groenendaal of Hoenderloo en Beekbergen richting Apeldoorn.

Ieder jaar wordt deze Exodus herdacht, maar in 2019 is de evacuatie 75 jaar geleden en komt er een speciale herdenking. Lopers en fietsers gaan op pad om bij de diverse monumenten deze heftige periode weer onder de aandacht te brengen.

Arnhemmers bij Groenendaal op weg naar Apeldoorn (foto: CODA-H. de Groot)

Evacuatie herdenken in Arnhem, Beekbergen en Apeldoorn

Op vrijdag 27 september is er in de ochtend een loop in Arnhem die eindigt in een ontmoeting met het Arnhemse college van B&W. Daarna worden de lopers/deelnemers naar Beekbergen vervoerd waar een wandeling naar het evacuatiemonument zal worden gehouden. Om 14.00 uur is ter plekke de officiële herdenking met de burgemeester van Apeldoorn en een evacué. De deelnemers vertrekken daarna voor een belevingstocht naar het centrum van Arnhem.

Het erfgoedplatform roept mensen met (tastbare) herinneringen aan de evacuatie dus op om hun verhalen te vertellen en zich te melden bij Ellen Oomen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Evacuatiemonument Beekbergen (Foto: Jelle Reitsma)

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl!

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00