RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorn zet nieuwe 'wapens' in tegen drukte in winkelgebied

APELDOORN - Gemeentelijke handhavers waren er al, maar in de binnenstad van Apeldoorn komen daar dit weekend speciale druktestewards bij. Zij moeten ervoor zorgen dat winkelend publiek zich aan de regels blijft houden en dat het niet onbeheersbaar druk wordt. Verder hangt er speciale apparatuur, die op vier belangrijke punten de de drukte monitort.

Een herhaling van twee weken geleden, dat willen ze voorkomen in Apeldoorn. Toen werd het in het weekend na Black Friday zó druk, dat de gemeente mensen opriep niet meer naar de binnenstad te komen. "Een week later was het al een stuk minder druk", zegt een woordvoerder van de gemeente, maar het heeft Apeldoorn wel aan het denken gezet.

Voor de drukke decembermaand lopen er dit weekend dan ook zes extra druktestewards rond in de Hoofdstraat in Apeldoorn. Ze kunnen de handhavers ondersteunen wanneer rijen voor winkels te lang worden en de doorgang daardoor geblokkeerd wordt. Ook krijgen ze de bezoekersaantallen direct door van vier speciale meetpunten, die geïnstalleerd zijn in de binnenstad. Alles om ervoor te zorgen dat het niet uit de hand loopt.

Bij te grote drukte: iedereen naar huis

Mocht het toch te druk worden, dan zal de gemeente tijdelijk het drukste stuk van de Hoofdstraat afsluiten. Als het dan nog te druk blijft, vraagt de gemeente in samenwerking met de politie het winkelend publiek naar huis te gaan.

Toch hopen ze in Apeldoorn vooral dat mensen luisteren naar het advies om drukke momenten te vermijden en vooral inkopen alleen te doen.

Zie ook: Kooplust leidt tot drukte in winkelstraten

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn