RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorn steunt slachtoffers toeslagenaffaire

APELDOORN - Ouders die de dupe werden van de zogenoemde toeslagenaffaire van de Belastingdienst, krijgen 750 euro van het Rijk. In Apeldoorn zorgen ze ervoor dat de ouders dat geld ook echt mogen houden.

Een volwaardige kerstuitkering voor gedupeerde ouders heet het Apeldoornse SP-voorstel. Dat voorstel werd met nog negen partijen ingediend en is daarmee sowieso aangenomen.

'Geld op geen enkele manier verrekenen'

In de Tweede Kamer werd eerder een voorstel van de landelijke SP aangenomen, om de gedupeerde ouders 750 euro te geven in de komende weken.

Met de lokale motie roepen de politieke partijen het college van Apeldoorn op dit geld ook echt als compensatie te zien. Dat betekent dat het bedrag op geen enkele manier verrekend mag worden met de bijstandsuitkering of andere gemeentelijke uitkeringen.

Zeker 41 gedupeerden

In Apeldoorn wonen zeker minimaal 41 personen die zich als gedupeerde gemeld hebben bij de Belastingdienst vanwege de toeslagenaffaire, stellen de indieners van het voorstel.

Bij deze gedupeerden zouden onterecht toeslagen voor kinderopvang teruggevorderd zijn. Door die situatie zijn gezinnen mogelijk verder in de financiële problemen geraakt, doordat ze andere rekeningen ook niet meer konden betalen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn