RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorn moet aan de leenfiets; opnieuw meer stallingen

APELDOORN - De verwachtingen bleven achter, maar toch komen er opnieuw meer KeoBike-punten in Apeldoorn. Vervoerder Keolis richt nieuwe stallingen in, zodat het netwerk van leenfietsen steeds dichter wordt. Je kunt een leenfiets op het ene punt pakken en elders weer stallen, legt projectmanager Rob Plooy uit.

 

Begin september meldde De Stentor dat het niet zo goed ging met KeoBike, het leenfietsproject van Keolis. De verhuur op de Veluwe bleef achter bij de verwachtingen. Desondanks kondigde de vervoerder aan meer verhuurpunten in te zullen richten, wat gepaard ging met een campagne om mensen op de fiets te krijgen.

 

'We zijn er nog niet'

 

De campagne is inmiddels achter de rug, vertelt Rob Plooy van Keolis. En hij heeft gewerkt: de projectmanager ziet een stijging van het aantal uitgeleende fietsen. "Maar we zijn er nog niet", geeft Plooy toe. Om KeoBike succesvol te maken, komen er zelfs nog meer stallingen de komende tijd.

 

Bijbouwen? Logisch!

 

Het klinkt raar: uitleenpunten bijbouwen als de verhuur achterblijft, maar het is hartstikke logisch. Plooy: "We hebben nu 33 locaties op de Veluwe. Dat moeten er 50 worden. Voor Apeldoorn betekent dit dat er nog zeven of acht punten bijkomen. Zo creëer je een dichter netwerk en wordt het voor mensen aantrekkelijker om de fiets te pakken."

 

Bij het centraal station, station De Maten en station Osseveld komen er KeoBike-punten bij, evenals bij de gemeentelijke fietsenstallingen. Eventueel komt hier het busstation aan de Loolaan bij, op verzoek van de Belastingdienst. De halte Loolaan is volgens Plooy een populaire uitstaphalte, onder meer voor medewerkers van de Belastingdienst. Of het punt er komt is nog niet besloten.

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn