RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorn wil meer kinderen in tandartsstoel zien

APELDOORN - Een voorlichtingscampagne in de wijk Zevenhuizen moet meer Apeldoornse kinderen naar de tandarts krijgen. De gemeenteraad besloot donderdagavond dat de gemeente samen met Centrum Jeugd en Gezin (CJG) een pilot daarvoor op moet zetten.

Een op de vijf kinderen in Apeldoorn gaat niet regelmatig naar de tandarts, terwijl dat voor iedereen onder de achttien jaar wel gratis is. Verschillende politieke partijen maken zich zorgen over dat aantal. Om die reden diende de SP een motie in een pilot te starten met de 'schooltandarts'.  De pilot wordt specifiek in de wijk Zevenhuizen uitgevoerd, omdat daar het percentage tandartsbezoekers het laagst is.

Nare herinneringen

Het woord 'schooltandarts' leidde tot heftige reacties. Verschillende raadsleden grepen terug op hun, veelal nare, herinneringen aan de schooltandarts. Het bleek echter niet de bedoeling dat die ouderwetse schooltandarts heringevoerd wordt, maar dat het CJG scholen, kinderen en ouders zal informeren over tandartsbezoek, en het gratis karakter daarvan. 'De exacte invulling van de pilot ligt uiteraard bij het CJG', sprak wethouder Cziesso.

VVD en D66 waren fel tegen het plan gekant. Beide partijen erkennen dat kinderen naar de tandarts moeten. 'Maar het is de verantwoordelijkheid van ouders om kinderen naar de tandarts te sturen', benadrukte Jenny Elbertsen van de VVD. 'We moeten hier niet in Apeldoorn maar alles als overheid gaan regelen.'

De overige partijen stemden echter in met de motie. De pilot komt er dus.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn