RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorn laatste halte voor Parijs met EK Baanwielrennen

Omnisport Apeldoorn is van 14 tot en met 18 februari 2024 wederom gastheer van het Europees kampioenschap op de baan voor elite. Eerder vonden er in Omnisport al tal van internationale toernooien plaats, waaronder verschillende EK’s en WK’s.

In samenwerking met de gemeente Apeldoorn, de provincie Gelderland, de Europese wielerbond, UEC, de KNWU en wielervereniging ARTC de Adelaar organiseert Libéma Profcycling een belangrijke generale repetitie voor de Olympische Spelen van Parijs.

Op de Olympische Spelen in Tokyo waren Shanne Braspennincx, Harrie Lavreysen en de teamsprinters bij de mannen goed voor olympisch goud. De Nederlandse ploeg hoopt deze lijn door te trekken richting Parijs, ook gezien de relatief korte tijd tussen twee edities van het grootste sportevenement ter wereld en de dominantie van de Nederlandse renners van de afgelopen jaren een reële verwachting. Omnisport Apeldoorn wil de sporters in 2024 nog één keer een warm oranje bad laten ervaren voordat richting de Franse hoofdstad wordt afgereisd.

Ook gedeputeerde Jan Markink van de provincie is enthousiast over het project. ,,Gelderland is een echte fietsprovincie en dé sportprovincie van Nederland. We vinden het daarom hartstikke mooi dat we hier weer een grootschalig fietsevenement mogen verwelkomen. Omnisport en Papendal zijn een kweekvijver voor succesvolle baanwielrenners en daar zijn we als Gelderland trots op. Wij hopen natuurlijk dat al deze talenten in 2024 op hun thuisbaan Omnisport net zo succesvol zijn als tijdens de afgelopen Olympische Spelen in Tokio.”

,,Apeldoorn is een echte fietsstad'', zegt wethouder Nathan Stukker van de gemeente Apeldoorn. ,,Apeldoorners fietsen, mountainbiken, crossen en wielrennen graag. De stad en haar omgeving lenen zich uitstekend voor het beoefenen van deze sporten. Het is daarom ook fantastisch dat we zo vlak voor de Olympische spelen weer de beste baanwielrenners van Europa in Apeldoorn mogen ontvangen, als voorbeeld voor alle breedtesporters. En waar kan dat beter dan in Omnisport, het topsporticoon van de stad''.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn