RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorn krijgt tweede editie Royal Light Festival

Na het grote succes van afgelopen jaar krijgt het Royal Light Festival een tweede editie. Van woensdag 13 tot en met 17 maart vindt het festival plaats in Apeldoorn.

,,De eerste editie afgelopen maart was een overweldiging succes. We kregen enorm veel positieve reacties van bezoekers en partners’’, zegt de organisatie van het Royal Light Festival ,,Dat gevoel willen we vasthouden en overtreffen: door volgend jaar nog meer mensen te betoveren met de lichtkunst van internationale lichtkunstenares, het liefst gecombineerd met regionale talenten’’.

De eerste editie trok meer dan 35.000 bezoekers, komend jaar hoopt de organisatie dat aantal te overtreffen. Het festival blijft gratis voor bezoekers, zodat iedereen de lichtkunst kan ervaren. ,,Onze ambitie met het Royal Light Festival is om er een internationaal aantrekkelijk event van te maken. Niet omdat het per se gaat om meer bezoekers – hoewel dar voor de stad natuurlijk een grote economische spin-off kan opleveren – maar juist omdat het ook om kwaliteit. Dat zie je terug in de keuze voor de kunstenaars en kunstwerken van dit jaar. Binnenkort zullen we de eerste namen delen, maar ik kan nu al zeggen: ze zijn echt indrukwekkend’’, zegt Rogier van der Heide, curator van het Royal Light Festival.

Festival van de stad

Het Royal Light Festival werkt met verschillende organisaties samen zoals Gemeente Apeldoorn, Apeldoorn Partners, CODA, Paleis het Loo, ACEC, bedrijfsleven en horeca, om de tweede editie tot een nog groter succes te maken. ,,We zagen vorig jaar dat het Royal Light Festival mensen uit heel Apeldoorn en daarbuiten naar de stad trok. Jong en oud, iedereen genoot van de prachtige kunstwerken en al doe mensen en kunst samen, brachten de stad tot leven. Dat is kansrijk voor ondernemers uit de stad die willen aansluiten, denk aan horeca, maar ook aan grotere partners en sponsors’’, zegt Anja Prins, wethouder Gemeente Apeldoorn.

Royal Light Festival 2024

Het Royal Light Festival is een 5-daagse lichtfestival in Apeldoorn, dat lichtkunstwerken van zowel lokale en internationale lichtkunstenaars toont op zoveel mogelijk koninklijke locaties. Het festival vindt in 2024 plaats van 13-17 maart en is gratis toegankelijk.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn