RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorn gastheer WK baanwielrennen Junioren 2025

Omnisport Apeldoorn is in de zomer van 2025 gastheer van de UCI-wereldkampioenschappen Baanwielrennen voor Junioren. Organisator Libéma Profcycling organiseerde in Omnisport eerder al tal van internationale toernooien, waaronder verschillende EK’s en WK’s voor Elite, maar ook het EK Baanwielrennen voor beloften. De datum van het toernooi wordt later definitief bekend gemaakt.

In samenwerking met de gemeente Apeldoorn, de provincie Gelderland, het Ministerie van VWS, de KNWu en wielervereniging ARTC de Adelaar organiseert Libéma Profcycling dit grootste toernooi voor Junioren.   

De internationale toernooien voor de Junioren zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van de sport, vindt Rens Kamphuis van Libèma Profcycling. ,,Al jaren komen de beste Junioren vanuit de wereld naar Apeldoorn voor de Interland Junioren. Grote kampioenen hebben tijdens de Interland Junioren kennis gemaakt met de wielerbaan in Apeldoorn. Dat wij nu dan ook het WK Junioren mogen organiseren past, een jaar na de Olympische Spelen in Parijs, perfect in het opleidingstraject van de nieuwe potentiële Olympische toppers van de toekomst.”

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn